Acronis се съсредоточава върху важното за доставчиците на управляеми услуги, помагайки

...
Acronis се съсредоточава върху важното за доставчиците на управляеми услуги, помагайки
Коментари Харесай

Acronis въвежда машинна интелигентност и нови инструменти за автоматизация

Acronis се концентрира върху значимото за доставчиците на управляеми услуги, помагайки им да прекарват повече време в обезпечаването на услуги, които генерират висока добавена стойност

 
-->
Acronis, световният водач в , разгласи стратегическо уголемение на своята облачна платформа за киберзащита  с нов артикул – Advanced Automation, както и новаторски разработки, в това число вграждането на машинна просветеност към своето решение за Advanced Management.

Взети дружно, тези нови разширения на продуктовата линия на Acronis ще оказват помощ на доставчиците на управляеми услуги (MSP) да понижат сложността и да запазят фокуса на вниманието си върху обезпечаването на услуги, предоставящи висока добавена стойност. Това им им обезпечава инструментите, нужни да подсигуряват, че бизнесът на клиентите – и техните системи, данни и приложения – са постоянно в работен режим и действат продуктивно, несъмнено и безвредно.

Доставчиците на управляеми услуги и техните консуматори имат голяма потребност от по-добра видимост в днешно време. 76% от екипите по ИТ и сигурност имат усложнения, бидейки лишени от цялостна видимост над приложенията и активите1 . Доставчиците на управляеми услуги би трябвало да имат изчерпателен взор над всичко, с цел да могат да предотвратяват непланираните спирания на работния развой, както и да разпознават и да се оправят с ИТ проблемите, които пораждат. От своя страна упованията на потребителите са за бърза реакция и изцяло разрешаване на проблемите. Непланираният престой е безценен, а MSP носят отговорност за него по силата на подписаните съглашения за обезпечено равнище на услугата (SLA), тъй като услугите им въздействат на потребителския бизнес.

След анонса на обновлението на Advanced Management, което следва скорошното стартиране на решението , доставчиците на управляеми услуги към този момент ще имат достъп до решение за изцяло, самодейно ръководство на крайните точки, което обезпечава:

Отдалечен мониторинг на базата на машинен интелект за непрекъснато различаване на аномалии, който е автоматизиран, адаптивен и не изисква ръчно конфигуриране на праговете.

Пач мениджмънт без риск от срив чрез връщане обратно чрез автоматизираните бекъпи при положение на несполучлива промяна.

Мониторинг на здравето на твърдите дискове с планиран логаритъм при разнообразни вендори.

Няколко разработки за отдалечено работно място позволяват добра продуктивност даже при мудни мрежи, както по самодейност на потребителя, по този начин и на админа, и прибавят платформена поддръжка за MacOS и Linux.

Подобрени защитни механизми за сигурност на отдалечени работни системи и Cyber Scripting с потребление на двуфакторна индектификация (2FA) и нов протокол с потребление на двупосочна AES за предотвратяване на средствата за ръководство от нови уязвимости.

Всички тези нови благоприятни условия работят в композиция с по-мащабната платформа на Acronis, която обгръща артикули за сигурност, бекъп и възобновяване от бедствия, гарантирайки, че доставчиците на управляеми услуги и техните клиенти могат да посрещнат всички упования.

“Като MSP, аз имам за задача да осигуря най-хубавото потребителско прекарване за своите клиенти, които разчитат на мен да ги подкрепям в работен режим. Но, както можете да се досетите, аз нямам безграничен бюджет да закупувам и подкрепям голям брой артикули за бекъп, сигурност и ръководство “, казва Ив Майер, член на изпълнителния ръб на GMG. “Acronis ми обезпечава изцяло интегрирано решение, което е елементарно за внедряване, за образование, за ежедневна работа. Това ми разрешава да оказвам помощ на своите консуматори. Нещо повече – Acronis Advanced Management ни разрешава да предложим повече самодейна, превантивна отбрана на своите клиенти. Това което усъвършенства тяхното задоволство от нашите услуги, а също по този начин икономисва на моя екип голямо количество време в разрешаване на проблеми “.

Подобряването на инструментите за ИТ ръководство е единствено част от уравнението. MSP са непрекъснато под напън – от тях се желае да дават чудесно потребителско прекарване, като в това време би трябвало да запазят своите маржове в здравословни граници на фона на все по-сложната цялостна среда от услуги, основани на настоящо ползване, които са налични на пазара. Макар да съществуват решения, които могат да реализират гореописаното, множеството от тях са по-сложни, в сравнение с е задоволително за MSP. А на някои пазари доставчиците на управляеми услуги въобще нямат достъп до сходни решения.

Това е предизвикателство за MSP, които неведнъж теглят ръчно докладите и съгласуват разнообразни договорни позиции съгласно времето, с което личният състав разполага, билетите и режийните разноски. Същевременно те би трябвало да демонстрират във фактурите на своите клиенти при оптималната прозрачност  какви услуги са доставени, по какъв начин са изпълнени споразуменията за обезпечено равнище на качеството и по какъв начин фактурираните услугите съставляват стойност за потребителите.

С идното стартиране на Acronis Advanced Automation Acronis вкарва вградена бизнес-автоматизация в своята платформа, тъй че да помогне на MSP сътрудниците си да интегрират своите бек-офис функционалности с доставката на услуги, основани на Acronis, като да вземем за пример ръководство на крайните точки. Новите функционалности включват:

Автоматизация на билинга с поддръжка за услуги, основани на настоящо ползване

Проследяване на SLA, доклади и техническа продуктивност

Поддръжка на тикетинг система

Автоматично, детайлно следене на база обособен консуматор на таксуваното и неподлежащото на таксуване време

Отчети и графични информации за оперативната активност, доходи и облаги

Поддръжка на голям брой езици

Централизиран надзор и цялостна видимост от конзолата на Acronis

„ Преминаването към услуги, основани на текущо потребление, направи месечното ни таксуване доста по-сложно и с по-голяма възможност за грешки. Това значи голям ненужен и непроизводителен разход на време за обезпечаване на коректното таксуване за нашите клиенти “, каза Ричард Деймън, създател и шеф в Daemen ICT. „ Разгледахме редица инструменти за бизнес-автоматизация, с цел да разгадаем тези проблеми. Някои бяха прекомерно лимитирани, до момента в който други бяха прекомерно комплицирани за това, от което се нуждаем в настоящия момент. Очакваме с неспокойствие да използваме новата естествена интеграция на принадлежности за бизнес автоматизация, за да си помогнем в управлението на даването на услуги, основани на Acronis, чрез едно изцяло управническо меню. “

Чрез съчетание на автоматизацията на услугите, осигувявана от Acronis Advanced Management и другите решения на Acronis, със силата на бизнес автоматизацията, MSP ще могат по-ефективно да дават и уголемяват ефикасни услуги за своите клиенти, да интегрират своите билети за поддръжка за по-бързо реагиране, транспарантно да показват данни на клиентите си за доставените услуги, да преглеждат SLA съглашения и по-късно да ревизират равнищата на ютилизация на персонала; прогнозирането на успеваемостта и приходите се привеждат в синхрон, с цел да се подсигурява, че както бизнес маржовете, по този начин и упованията на клиентите се посрещат непрекъснато.

Acronis ще пусне тези нови артикули и функционалности, започвайки с актуализацията за Advanced Management за отдалечени работни места през декември, а продуктите за мониторинг на база машинен разсъдък и новият Advanced Automation – през първото тримесечие на 2023.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР